Къща музей пейо яворов чирпан

Публикувано на: 26.05.2019

Университетска ботаническа градина - Балчик 34 преглеждания за последните 30 дни 36 36 снимки за обекта Цяла България.

Оливие Базан и проф. Той е автор на над стихотворения, събрани в три стихосбирки, които са преведени на повече от 20 езика, сред които руски, белоруски, украински, полски, чешки, немски, английски, арменски, японски, китайски, италиански, френски, румънски и др.

E-mail бюлетин. Музеят на Яворов в Чирпан е съчетание от автентичност и съвременост: родната къща на поета с двора и експозиционна зала, разказваща за неговия живот и творчество. Къщата на чорбаджи Димитрак - Хасково 11 преглеждания за последните 30 дни 1 1 снимка за обекта Чрез добавяне на видео, Вие се съгласявате с изброените по-горе условия, както и с Общите условия за ползване на Опознай.

Паметник на Никола Манев - Чирпан. Заслугата е на неговата племеница и изследователка Ганка Найденова - Стоилова.

Късноантична подова мозайка от римски частен дом - Стара Загора 52 преглеждания за последните 30 дни 8 8 снимки за обекта Предложи обект. Църква "Света Богородица" - Чирпан.

Ето още от най-важните новости:

Този обект вече е достигнал лимита си за качени снимки. Лора и Яворов. Вляво и вдясно са Пейовата стая и гостната, в които са изложени лични и семейни вещи. Вижте още. В Пейовата стая е запазена работната маса на поета, върху която е стояла любимата му книга - "Фауст" на Йохан Гьоте, и неговото легло с метални решетки. В двора на къщата музей е поставен бюст - паметник на поета.

Още през г.

  • На 31 октомври година, за 40 - годишнината от смъртта на Яворов, родният му дом е обявен за музей.
  • Пещерата "Бачо Киро" 42 преглеждания за последните 30 дни 26 26 снимки за обекта За да се преклонят пред Яворов, в музея са идвали най — големите представители на българската интелигенция, както и световни имена като Пабло Неруда, Назъм Хикмет, Десанка Максимович, Ян Кошка, проф.

Университетска ботаническа градина къща музей пейо яворов чирпан Балчик 34 преглеждания за последните 30 дни 36 36 снимки за обекта. Основният предмет на видеото трябва да е съответния туристически обект, а не други действия или хора на фокус. Църква "Света Богородица" - Чирпан. Гостната стая, е наредена та. Забележителности по маршрут.

Други подобни обекти в страната

Златна ливада. Той е автор на над стихотворения, събрани в три стихосбирки, които са преведени на повече от 20 езика, сред които руски, белоруски, украински, полски, чешки, немски, английски, арменски, японски, китайски, италиански, френски, румънски и др. В нея са показани снимки и вещи, представящи живота и творчеството на Яворов - от стария Чирпан, ученическите му години в Пловдив, работата на поета като телеграфист в различни градове из България, участието му в културния кръг "Мисъл".

Оферти за нощувки наблизо. Още през г. Къщата музей "Пейо Яворов" се къща музей пейо яворов чирпан в централната част на град Чирпан. В средната стая кухнята се ражда малкият Пейо. В Пейовата стая е работната маса на поета с металната мастилница с фигура на лъв и леглото с железни табли. Моля въведете валиден Vbox, Youtube или Facebook видео линк.

Славата на Чирпан

Добавяне на видео за обект. От година в Чирпан се провеждат ежегодните Яворови януарски дни. Указания за получаване на потребителски точки. Моля въведете валиден Vbox, Youtube или Facebook видео линк.

  • Средната стая била на майката на поета Гана Крачолова, където тя обичала да пее български народни песни.
  • Шишмановата къща - Хасково 35 преглеждания за последните 30 дни 8 8 снимки за обекта
  • Популярни оферти Почивка край Чирпан!
  • През г към музея е открита експозиционна зала.

Вляво и вдясно са Пейовата стая и гостната, Пушкин. За един ден до Чирпан. Църква "Света Богородица" - Чирпан. Шишмановата къща - Хасково 35 преглеждания за последните 30 дни 8 8 снимки за обекта ?

Къща музей пейо яворов чирпан какво откриват обекта. В тази стая Яворов е прекарал множество безсънни нощи, готвейки се да посрещне поета и съпругата му Лора през септември г, в които са изложени лични и семейни ве. Родната къща на Яворов става духовен храм скоро след смъртта му.

Гостната е запазена във ви.

Оферти за нощувки наблизо

До Mраморното езеро през Чирпан. Университетска ботаническа градина - Балчик 34 преглеждания за последните 30 дни 36 36 снимки за обекта Тук са създадени първите му стихотворения.

Къщата музей "Пейо Яворов" се намира в централната част на град Чирпан. За един ден до Чирпан! Добави в любими Искам да го посетя Бил съм тук Докладвай нередност.


Facebook
Twitter
Коментари
Даринела 28.05.2019 в 06:18 Отговор

Добави в любими Искам да го посетя Бил съм тук Докладвай нередност. За популяризирането на Яворовото творчество отвъд пределите на България допринасят и трите Яворови вечери, в която вземат участиепредставители на музея - през г.

Оставете коментар

© 2015-2020 nn-nail.com Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.