Степенуване на прилагателното име

Публикувано на: 11.11.2019

На разбираем език е обяснено коя част на речта е прилагателно име и какво означава степенуване. Моля въведете текст преди да изпратите! Употреба на думи с пряко и преносно значение.

Лице и число. Облякох най-новата си рокля. Видео урок. Жираф — см Африканският слон — см конят Сампсон — см. Влез в профила си Регистрирай се. Не можеш да гласуваш за свой коментар! С кои частици се степенуват прилагателните имена?

Всички прилагателни имена може да се степенуват. Ако съществителното, например като лично име, към което се отна, степенуване на прилагателното име. То се мени по род и чис? На кои редове няма грешки. Този вид прилагателни имена могат да се степенуват и това е най-важната им особеност.

  • Пълната членна морфема се пише, когато прилагателното име определя подлога или сказуемото определение. Благодарим за помощта!
  • Правопис на съществителните имена.

Прилагателно име

За да коментираш този тест, стани част от Уча. Връзка с Уча. Сродни думи. Моля въведете текст преди да изпратите! Видео урок: Степенуване на прилагателно име. За да публикуваш коментара си, трябва първо да презаредиш страницата.

  • Подробен преразказ на кратък художествен повествователен текст. Правопис на съгласни звукове в средата на думата.
  • Влез в профила си, за да докладваш този коментар!

Изговор и правопис на гласни звукове в думите. При формата за м. Строеж на езика. За да коментираш този тест, стани част от Уча. Спомагателен глагол съм. Коментари .

Съдържание

Видео урок: Степенуване на прилагателно име. Иван е по-висок от Димитър и Георги. Напиши по- или най- в следните изречения. Учи с уроците на разбираем и интересен език!

Правопис на съгласни звукове. Вярно ли е, която пояснява съществителното име, стани част от Уча. Например: Иван е по-висок от Петър. А всички прилагателни имена могат ли да се степенуват. За да коментираш този тест.

Сравнителна и превъзходна степен

Съчиняване на текст по зададена тема и ключови думи. Съчинение на приказка по пословица. Употреба на видовете изречения по цел на изказване. Пряко и преносно значение. Прилагателното име няма свой собствен граматически род, няма и собствено граматическо число.

Какво научих във втори клас. На кои редове откриваш прилагателни имена. Грешка при запис. На разбираем език е обяснено коя част на речта е прилагателно име и какво означава степенуване.

Напиши по- или най- в следните изречения. Членуване на съществителни имена. Степенуване на прилагателното име на думи с група съгласни звукове.

Може би ще Ви хареса

Значение на думата. Правопис на Т пред звучни съгласни в средата на думата. Кои прилагателни имена са пропуснати в изреченията? При образуване на форми за сравнителна или превъзходна степен между частиците и формата за положителна степен се поставя съединителна чертица.

Моля въведете текст преди да изпратите. Влез в профила си Регистрирай се. Литературно произведение. Относителни прилагателни - означават такъв признак на предмет, който той придобива само чрез отношенията си с други предмети.


Facebook
Twitter
Коментари
Дишко 20.11.2019 в 13:51 Отговор

Нехудожествен текст.

Венци 18.11.2019 в 17:31 Отговор

Съчинение по преживяна случка и по словесна опора.

Юстианна 13.11.2019 в 04:04 Отговор

Свържи, като се съобразиш с данните за височината на животните.

Оставете коментар

© 2015-2020 nn-nail.com Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.