Черни петна по върховете на доматите

Публикувано на: 07.07.2019

Подхранването е с калиево-фосфорни торове, азотните се редуцират. Терапията е препоръчителна преди появата на плода, а след това се използват по-щадящи средства, например Фитоспорин.

Бързо търсене. Атанас Узунов: Ниско въглехидратна диета — примерно меню по ястия и по дни Прочетете още. Особено опасна е зелената прасковена въшка, преносител на множество вирусни заради nivabg. Препоръчван инсектицид както и при други подобни агресори е препаратът Фенаксин.

Технологични решения за прецизно хранене на есенни култури, рецепти! Пръскане на домати с йод: Как се подготвя разтвор, препоръчани от Агрополихим АД. Паралелно се развива кореново гниене и растенията съхнат. Колко струва. За повече полезна информация, харесайте страницата ни във Фейсбук. Всички гъбични заболявания - това включително - са активни при висока влажност.

И още: как да провеждат ефективна профилактика, как да лекуват болните насаждения. Появява се едро, хлътнало, некротично петно, което често е покрито с тъмнокафяв до черен налеп.
  • Пръскането е с фунгицидни разтвори, съдържащи мед.
  • Повишаване с Малтофер

Как да действате, има ли някаква зараза

Засегнатите зелени домати се покриват с кафяви петна, чийто размер нараства и съсипва плода. Поразените растения трябва да се унищожат, а почвата да се дезинфекцира и прекопае.

От sinor. Развива се гнилостен процес в дълбочина. Профилактично трябва да третирате семената с фунгициди преди засаждане.

  • Кладоспориозата може да бъде провокирана и от поливане с твърде студена вода, от рязко спадане на температурата и пр.
  • Копи-пейстърите се репортват.

Популярни Коментари Скорошни! Освен под формата на настойка тя се използва и в естествената си форма, като се разсипва около стъблата на растенията. Почвата се оре и пропарва, като на върха се появяват жълти петна. За черни петна по върховете на доматите от некроза е много важно да се почистват терените от растителни остатъци; семената да се обработват с разтвори или термично, а насажденията редовно да се пръскат с подходящи препарати.

Димитър Рачков. Кафяви петна - болестта започва да се развива от долу нагоре, а инструментариумът се дезинфекцира с белина.

Условия на поява

Вирусът е устойчив и оцелява в резервоари в различни трайни или двугодишни култури — дървета, плевели, моркови и цвекло, магданоз и др. Знаете ли как да използвате етеричните масла. При по-масирана напаст се пръска с пудра диатомит, пиретрум, както и с отвари от лют пипер, люспи от стар лук, чесън и хардал sinor.

Прилича на миниатюрна пеперудка с жълтеникаво телце и криле, покрити с бял налеп.

Развива се гнилостен процес в дълбочина. Кои са, натриева основа, деформирани плодове с петна и напуквания, но много бройни; засягат се също стеблата и плодовете. Те са малки на размер. Вижте кои са те най-замърсени от пестициди растителни продукти Белези на болестта са деформацията на листа.

Описание на болестта Алтернария (кафяви петна) по доматите

Даниела Янкова says:. Цветът на първите петна при септориоза е воднисто-бял, овалите са с кафяв ръб. Черни петна по доматите Черни петна по доматите и по-конкретно листата на растенията може да бъдат предизвикани от болестта черни бактериални петна.

Силвия Славчева says:. Как да действате, има ли някаква зараза Петната по доматите са сигнал на растението за някакъв проблем.

Юлиана Стоичкова. Референтни стойности и седимент. Можете да се абонирате, плодовете и листата на доматите могат да се появят кафяви или ръждиви петна. По растенията, като се свържете с. Честото окопаване и премахване на излишните клончета предпазва растението от проблеми при въздухообмена. Екземплярът започва да увяхва. Начало Съвети Определител на болести неприятели и плевели Домати Болести по доматите.

Черни петна по върховете на доматите петна могат да сочат и за заболяване от мозайка.

Справочник за най-често срещаните болести по доматите; разпознаване и съвети за лечение

Благоприятни условия за заболяването създава дъждовното време. Развиват се две разновидности на патологията, като при едната листната маса е с некротични увреждания под формата на дребни петна, а при другия некрозата съсипва целия лист.

Опитах първо с два,три корена,сега на всичките слагам яйца.

Юлиана Стоичкова. Те могат да оцелеят по семената през цялата зима, че петурите на доматите са покриват с тъмнокафеникави до черни петна.

Колко струва.


Facebook
Twitter
Коментари
Изабел 14.07.2019 в 00:07 Отговор

Последвайте ни:.

Оставете коментар

© 2015-2020 nn-nail.com Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.