Класна работа по бел за 9 клас по новата програма

Публикувано на: 04.07.2019

През коя година е създадена славянската писменост? Кое е най-значимото постижение на Кирил и Методий? Мотиви в поемата "Изворът на Белоногата".

Пети раздел. Основна характеристика. Мотиви в поемата "Изворът на Белоногата". Б минало свършено деятелно причастие, съюз и съществително име;. Б Имало едно време един дядо и една баба.

Умирайки, звездите с размера на нашето Слънце и по -малките от тях набъбват и почервеняват, превръщат се в т. Ти 1 естествено 2 няма да бързаш с изводите 3 защото така можеш много 4 да сгрешиш.

Кой от фразеологизмите не е синоним на останалите. Учениците на Кирил и Методий в България. Аз създавам текстове. Б Насочете към Слънцето бинокъл зад, който сте поставили голям картон. Йоан Екзарх! Г Днес на учените са известни девет плане.

  • Кое твърдение е вярно според текста? Г Когато е най-ярък, Уран може да бъде зърнат с невъоръжено око, стига да знаете, къде да го търсите.
  • В кое от изреченията е допуснато неправилно членуване на съществителни имена от мъжки род? Колкото е по-малка звездата, толкова е по-дълголетна.

E-mail или потребителско име

Изразни средства в поемата "Дон Жуан". А тъй като се наблюдават през телескоп; Б когато се наблюдават през телескоп; В за да се наблюдават през телескоп; Г защото се наблюдават през телескоп. Анализ на стихотворението "Майце си". Г Планетарните мъглявини, наблюдавани през телескоп, приличат на Венера и Сатурн. Второ Предисловие на "История славянобългарска". Звездите светят с различна яркост и цвят.

А Звездите, големи приблизително колкото Слънцето. В кое от следните изречения е употребено условно наклонение. Избери своя учебник по литература за 9. Обща характеристика на Българското възраждане. Просвещението като културно-историческа епоха.

Тестове, контролни,класни

Г Часът беше девет и половина. Мотиви в поемата "Изворът на Белоногата". Най-важното за модернизма.

Втори раздел Просвещение. А минало страдателно причастие, предлог и съществително име. Всичко важно за стихотворението "Странник". Коя е темата на текста. Шести раздел Българско възраждане.

Творческа история на "История славянобългарска". Пол Верлен. В Планетарните мъглявини. Посочете излишното.

  • Творческа история, сюжет и композиция на поемата "Дон Жуан".
  • Паисий Хилендарски.
  • А гледам през очила; Б намесвам се в чужда работа; В кривоглед съм; Г наблюдавам много внимателно.
  • А гледам през очила; Б намесвам се в чужда работа; В кривоглед съм; Г наблюдавам много внимателно.

Социален реализъм. Думата произхожда от старогръцки -ероs, което означава слово, сюжет и композиция на романа "Дядо Горио". Кое твърдение е вярно според текста. Обществото и повествователят в романа "Дядо Горио". От кое произведение е цитатът:. A Ще се разхождаме дълго из пролетната гора. Творческа история.

Звездите светят с различна яркост и цвят. Жътвата го съживяваше подмладяваше правеше го могъщ весел и пъргав като дете!

Варианти на контролни и класни- 9 клас

Пети раздел. Анализ на стихотворението "Към брата си". Анализ на стихотворението "Обесването на Васил Левски". Колкото е по-малка звездата, толкова е по-дълголетна.

В кой ред думите не са синоними на останалите. Жанрове в литературата на Средновековието. Кое е най-значимото постижение на Кирил и Методий.


Facebook
Twitter
Коментари
Фийчо 07.07.2019 в 05:28 Отговор

Народен епос. Идва от старогръцки - drama, което означава действие.

Оставете коментар

© 2015-2020 nn-nail.com Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.